Quest’anno ho deciso! Niente colori per
alimenti per decorare le uova. Ogni Pasqua mi pongo l’interrogativo: “ma
saranno davvero sicuri? Passerà qualche sostanza tossica all’uovo e dall'uovo a noi?”.
E così per togliermi ogni pensiero ho
deciso di sperimentare con la natura: verdura, frutta, spezie…perciò biete,
curry, zafferano, mirtilli, lamponi. Si aggiunge un po’di bicarbonato, aceto
oppure limone per correggere le tonalità ed ecco lo spettro di tutti i colori. L’altra novità?
Colorarle già senza guscio, le cucino come normalmente si fa per le uova sode e successivamente le
coloro sgusciate.
This
year I have finally made up my mind about eggs dyeing! Every single Easter eve I am questioning
about the healthiness of the these so calles “for food pigments”: will they be
really safe? Will they pass into the eggs and from eggs to us?”.
So I have
decided to experiment with nature: vegetables, fruits, spices…so beets, curry,
saffron, blueberries, raspberries. You can add some baking soda, vinegar, lemon
to correct the intensity of the colors and here you are the whole rainbow. The other news? No
shells on the eggs. I cook them the old manner with shell
and then dye them without.
Very nice !!! Very good and Super easy !!!
RispondiEliminaNatural colour means healthy food!!!
Thanks a lot !
It's easy to go for other colors and as you said the best thing is you can relax while eating these colored eggs
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