venerdì 22 novembre 2013

Hotmum featuring Cinzia Bressan and her Milk buns


I was pre-announcing it and finally it has come true.

I am so glad to host in my blog the wonderful, gorgeous, unique Cinzia Bressan, who has been so kind to share with me/you one of her great recipe.

Cinzia is not only a friend; on top of everything she is a mom of two beautiful girls, Zoe and Kaila, a wife, a daughter, a sporty gal, a working lady. In a few words she is a “hotmum” the kind I like.


Please enjoy her Soft Milk Buns  :)






When I think back to my chilhood snacks, the first thing that comes to my mind is certainly the bread!  One good slice of freshly-baked bread on which mum smeared a generous quantity of jam.  That jam so special, with the unique taste of lovely handmade things.



If I pause a moment, I seem to feel the scent and the flavor of it!

Bread, butter and jam: the essence of simplicity!



I love to prepare genuine snacks for my daughters and the one I propose today really wants to take  a dip in my past.

Aided by my childs, I dedicated myself to a review of my childhood favorite afternoon snack.


 
Small milk-breads, a combination of crunchiness and softness, perfect alone, maybe soave in the milk…


 

…or stuffed with butter and jam or chocolate cream…anyway good…anyway genuine!!


INGREDIENTS:
 - 260 gr of flour type 00
-150 ml of milk
-50 gr of butter
-1 tablespoon of  baking powder
-1 tablespoon of sugar
-1 small pinch of salt
-1 egg (to brush the surface)



 

Sieve the flour on a pot. Add the baking powder, the sugar and the salt and mix together.
Then add soft butter and crumb the flour until it is absorbed.
Pour the milk and mix until obtain a soft and not sticky dough.




 
Roll out the dough on a floured base using the “rolling pin” (about 1,5 cm of thickness).
With the help of a round biscuit cutter, cut the dough.





Then place the rolls on a baking sheet, brush them surface with the beaten egg and sprinkle on the top some sugar.


 
 
Cook them in hot oven (190°) for about 15-20 minutes.
Let them become cold and enjoy them with the people you love.
There is only one contraindication: one leads to another…!!





 
 
Italian version:
Se ripenso alle merende della mia infanzia, la prima cosa che mi viene in mente è senz’altro il pane!! Una bella fetta di pane fragrante sulla quale mamma spalmava una generosa  dose di marmellata, quella marmellata così speciale  che aveva quel gusto unico che solo le cose fatte in casa con amore hanno…
Se mi soffermo un istante mi sembra di sentirne ancora il profumo ed il sapore!
Pane, burro e marmellata: la quintessenza della semplicità!
Amo preparare merende genuine per le mie figlie e quella che vi propongo oggi vuole proprio fare un tuffo nel mio passato di bimba. Aiutata dalle mie piccole, mi sono dedicata ad una rivisitazione del mio spuntino pomeridiano infantile preferito…
Piccoli panini al latte, un connubio di croccantezza e morbidezza, ideali da soli, magari inzuppati nel latte…
…oppure farciti con burro e marmellata o crema al cioccolato…comunque buoni…comunque genuini!
INGREDIENTI:
 -260 gr di farina tipo 00
- 150 ml di latte
 - 50 gr di burro
 - 1 cucchiaio di lievito istantaneo (x salati)
-  1 cucchiaio di zucchero
1 piccola presa di sale
1 uovo (per spennellare)
 
Setacciare la farina in una ciotola, aggiungere poi il lievito e lo zucchero ed il sale  e mescolare bene.
Aggiungere il burro morbido, a fiocchetti, e “sbriciolare” con le mani la farina fino a che si sarà ben assorbito.
Versare il latte sull’impasto di farina e burro e lavorare con le mani fino ad ottenere un panetto morbido e non appiccicoso (aiutarsi con le mani leggermente infarinate).
Stendere l’impasto su un piano infarinato e stenderla con il mattarello fino ad arrivare ad uno spessore di circa 1,5 cm. 
Con uno stampino da biscotti o un coppa-pasta tagliare la pasta fino ad esaurirla completamente.
Distribuire i panini su una teglia da forno, foderata con l’apposita carta e pennellare la  superficie di essi con un uovo sbattuto , spolverizzandoli anche con un po’ di zucchero.
Infornare  a 190° per circa 15-20 minuti.
Una volta raffreddati, potrete goderveli come più vi piace e, soprattutto, condividerli con chi amate!! L’unica controindicazione è che….uno tira l’altro….
You can follow Cinzia on Facebook, this is her page:

https://www.facebook.com/#!/cinzia.bressan3?fref=ts





 

 

                                                                                                                     

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